De bevalling

De kraamverzorgenden van PuurGeluk Kraamzorg assisteren bij de bevalling

De bevalling


En dan komt het punt waarop je gaat bevallen. Nederland heeft een uniek geboortezorgsysteem. Verloskundigen zien de zwangerschap en bevalling als een natuurlijk proces. Dankzij een verloskundige dicht in de buurt hebben vrouwen in ons land de keuzevrijheid hoe en waar zij willen bevallen: thuis, in het geboortecentrum of in het ziekenhuis (poliklinisch) onder begeleiding van alleen een verloskundige in samenwerking met een kraamverzorgende van PuurGeluk. 


Als de bevalling zich aankondigt, bel je je verloskundige. De kraamverzorgenden van PuurGeluk Kraamzorg assisteren bij de bevalling. Wij worden door jouw verloskundige ingelicht. Je hoeft dus zelf helemaal niets te regelen. Wij bieden bevallingsassistentie in het Maasziekenhuis te Boxmeer en het Geboortecentrum Noord Limburg (VieCuri) in Venlo.

Er zijn situaties waar je onder medische verantwoordelijkheid van een gynaecoloog bevalt in het ziekenhuis. De bevalling wordt dan geassisteerd door verpleegkundigen van het ziekenhuis. Krijg je groen licht om naar huis toe te gaan, laat het ons weten! Dan staat de kraamverzorgende voor je klaar om je thuis te ondersteunen bij de zorg van jou en je baby.

Wanneer bel je ons? 

  • Als je om de 5 minuten weeën hebt
  • Als je gebroken vliezen hebt
  • Als je een datum gepland hebt voor je inleiding of keizersnede
  • Als je bent bevallen!

Wanneer je niet direct zorg nodig hebt, vragen wij je te bellen tussen 8.00 - 22.00 uur.

Direct zorg nodig? We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0478 - 796 523.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523