Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender


Lees in deze zwangerschapskalender hoe je baby groeit, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap. Klik hierboven aan in welke week van de zwangerschap je je nu bevindt, en lees verder!


Jij in week… van je zwangerschap
In deze zwangerschapskalender behandelen we van week tot week welke ontwikkelingen je baby ondergaat, wat er aan je lichaam en in je leven verandert, en geven we tips over praktische zaken.

Toelichting Zwangerschapskalender
Ben je er bij het lezen van de informatie in deze zwangerschapskalender van bewust dat iedere baby net iets anders groeit en ontwikkelt. Ook iedere zwangerschap is anders en iedere vrouw zal deze anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat er per week ongeveer gebeurt.

Zwangerschapskalender per trimester
De zwangerschap wordt ook opgedeeld in 3 trimesters. Ieder trimester duurt 3 maanden en staat voor een fase in je zwangerschap. 

  • Eerste trimester:
    De eerste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het eerste trimester. In dit trimester kan je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes door een veranderde hormoonhuishouding. Je hebt in deze fase nog niet echt een zwangerschapsbuik. Lees alles over het eerste trimester vanaf week 1.
  • Tweede trimester:
    Maand 4 tot maand 6 van je zwangerschap wordt ook wel het tweede trimester genoemd. Voor veel vrouwen is dit het meest ‘comfortabele’ trimester van de zwangerschapskalender. Lees alles over het tweede trimester vanaf week 14.
  • Derde trimester:
    De laatste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het derde trimester van de zwangerschapskalender. Je buik wordt in dit trimester zo groot dat het een handicap begint te worden. Daarnaast krijg je last van nieuwe zwangerschapskwalen. Gelukkig is dit het laatste trimester! Lees alles over het derde trimester vanaf week 28.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523