Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 3: De week van de innesteling
De bevruchte eicel start met delen op weg naar de baarmoeder. Een reis van een paar centimeter die een aantal dagen duurt. Ronde de 23e dag van je cyclus begint de innesteling in de baarmoederwand, hierbij  kan kort wat bloedverlies optreden. Vanaf de innesteling heet het een 'embryo', het is nu ongeveer 0,7 mm groot. 

Je lijf begint een hormoonfabriek op te starten. Na de innesteling wordt het hormoon hCG aangemaakt, waardoor de kans op zwangerschapskwaaltjes vanaf deze week hoger wordt. Beginnende zwangerschapskwaaltjes die rond deze periode kunnen voorkomen zijn onder andere vermoeidheid, ochtendmisselijkheid, een opgeblazen gevoel en lichte krampen in de buik. Ook kun je last krijgen van stemmingswisselingen, gevoelige en groeiende borsten.

Tip: Vermijd het eten van rauw vlees en vis en rauwmelkse kazen. Voor een complete lijst van wat je beter wel of niet kunt eten en drinken tijdens de zwangerschap verwijzen we je door naar het Voedingscentrum: Wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap?

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523