Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 6: Naar de verloskundige
Zodra je weet dat je zwanger bent mag je contact opnemen met de verloskundige. Je hebt zelf de keuze naar welke verloskundige je gaat. Waarschijnlijk wordt je rond de 8e of 9e week uitgenodigd voor een intakegesprek en de eerste echo.

Bij het embryo beginnen zich de ogen, oren, neus, kaak en wangen te vormen. Ook worden de basis voor de maag, darmen, nieren en longen aangelegd. Aan het einde van de 6e week gaat het hartje kloppen! Het embryo is nu zo licht als een elastiekje en ongeveer 5 mm groot. 

De zwangerschapssymptomen nemen toe. Je borsten kunnen gespannen aanvoelen, je bent waarschijnlijk wat meer moe en zult vaker moeten plassen. Heb je last van misselijkheid? Dan kan het helpen om op een dag wat vaker kleine maaltijden te eten. Sta in de ochtend rustig op en zorg dat je direct wat kleins kunt eten. Blijf voldoende drinken!

Tip: Matig de inname van vitamine A. Te veel vitamine A verhoogt de kans op aangeboren afwijkingen. Vitamine A zit vooral in producten als lever, smeerleverworst en paté. Slik je supplementen? Let er dan op dat je een supplement kiest zonder vitamine A.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523