Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 9: Een minimensje
Je kindje heeft armen, benen, vingers en tenen. Het begint steeds meer op een mini mensje te lijken! De oogleden zijn aangelegd, deze blijven nu nog open. Later zullen deze sluiten kan de foetus deze gebruiken om te knipperen. Je kindje kan nu smaken waarnemen. Wat je eet kan de smaak van het vruchtwater veranderen en dat zal je kindje dus ook proeven.

Je kindje is nu zo groot als een framboos. Het geslacht van je kindje begint te ontwikkelen, maar dat is nog niet zichtbaar op de echo. Het gezichtje krijgt steeds meer vorm en een neusje begint zich te vormen. Deze week groeit de placenta erg snel. Via deze manier krijgt je kindje tijdens de hele zwangerschap voldoende voedingsstoffen binnen.

Een extra uurtje slapen mag! Je lijf werkt hard aan de zwangerschap en dat kost veel energie. Luister naar je lichaam, en geef het voldoende rust. Wat extra energie opdoen kan ook door een rondje te gaan wandelen of te gaan zwemmen. Je stofwisseling gaat vanaf nu sneller, je bloedsuikerspiegel en bloeddruk zijn hierdoor tijdelijk lager. Je lijf moet aan deze tijdelijke situatie wennen. Misschien heb je al last van stemmingswisselingen of krijg je hier nog last van. Het is niet gek dat je lontje wat korter is door alle zwangerschapskwalen en de veranderingen in je hormoonspiegels. Voor de mensen om je heen niet altijd prettig, maar voor jezelf ook niet. Maak het bespreekbaar en geef duidelijk je grenzen aan.

Tip: Goede voeding is belangrijk! Dit levert gezondheidswinst op voor jou en je baby!

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523