Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 10: Je kraamzorg regelen
Vanaf de 10e week van je zwangerschap is het mogelijk een termijnecho te laten maken bij de verloskundige. De uitkomst van de termijnecho kan soms afwijken van de telling volgens je cyclus. Tijdens deze echo is het hartje goed te zien en te horen. De hartslag is nu duidelijker en regelmatiger, ongeveer 150 slagen per minuut.

Je kindje groeit nog steeds ongeveer één millimeter per dag. Het hoofdje krijgt een steeds rondere vorm en de zwemvliesjes tussen de vingers verdwijnen. Je kindje kan zijn handjes aanraken, maar de handjes zullen ook vaak in de buurt van het gezichtje of de mond gezien worden op een echo; dit geeft een gevoel van veiligheid.

Je eigen kleding kan wat minder fijn gaan zitten door de groei van je buik. Maar maak je niet ongerust als er nog niets te zien is. Sommige vrouwen ontwikkelen pas rond de 20e week hun zwangerschapsbuikje.

Heb je al nagedacht over kraamzorg? Van je verloskundige heb je misschien al verschillende folders gekregen. Voel je welkom bij PuurGeluk Kraamzorg! Aanmelden bij PuurGeluk Kraamzorg kan telefonisch via 0478 - 796 523 of via deze link. Op de website van PuurGeluk Kraamzorg is ook meer informatie te vinden over de kraamweek.

Tip: Het bijhouden van een zwangerschapsboek is leuk voor later. Foto's van je groeiende buik en leuke weetjes tijdens je zwangerschap die je misschien weer snel vergeet bundel je in een boekje.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523