Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 14: Je straalt!
Je kindje is nu zo groot als een citroen. Vanaf deze week groeit je kindje elke week in zijn eigen tempo. Op de teentjes beginnen nageltjes te groeien, en op het hoofdje beginnen de haarzakjes te vormen voor een mooie haardos na de geboorte.

De 4e maand van je zwangerschap is aangebroken. Het eerste trimester van je zwangerschap zit erop, je start nu aan het tweede trimester. Het tweede trimester is voor veel vrouwen de leukste periode van de zwangerschap. De kans op een miskraam is een stuk kleiner, zorgen verdwijnen wat naar de achtergrond en zelf heb je meestal weer minder last van de zwangerschapshormonen. Sommige vrouwen beginnen zelfs echt te stralen! Hun glanzende haar en huid wordt ook wel zwangerschapsgloed genoemd. Je buik begint harder te groeien dus ook voor de buitenwereld wordt het zichtbaar dat je zwanger bent.

Heb je al zin gekregen om te gaan shoppen voor je kindje? Hier vind je de baby uitzetlijst:

Tip: Zorg dat je voldoende melk(producten) tot je neemt, 1000mg calcium per dag. Dit is nodig om je kindje van extra calcium te voorzien tijdens de opbouw van de botjes.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523