Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 19: Bijna op de helft
Je hebt de 5e maand van je zwangerschap bereikt! Je kindje is nu ongeveer zo groot als een mango. De verhoudingen van het lijfje van je kindje worden beter. De armen, benen en het lijfje groeien groter. Het hoofdje blijft ongeveer hetzelfde. Heb je ook al 'leven' gevoeld in je buik? Het is lastig om te beoordelen of het nu je darmen zijn of je kleintje in je buik, maar als je het goed in de gaten houdt ga je het verschil voelen.

Een veranderde hormoonhuishouding kan een verhoogde pigmentproductie veroorzaken in je huid. Hierdoor kun je een donkere streep over je buik krijgen van ongeveer één centimeter breed: een zwangerschapsstreep. Deze verhoogde pigmentproductie kan ook een zwangerschapsmasker veroorzaken: pigmentvlekken in je gezicht en nek. Gelukkig is dit niet blijvend, de vlekken verdwijnen vanzelf een paar maanden na de bevalling. Smeer je gezicht goed in met zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat en vermijd felle zon.

Tip: Train tijdens de zwangerschap alvast je bekkenbodemspieren. Nu de druk op je bekkenbodem nog niet zo groot is, voel je beter wat je doet en kun je je bekkenbodemspieren wat sterker maken. Na de bevalling zul je hier profijt van hebben.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523