Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 24: Levensvatbaar
Weer een belangrijke mijlpaal: je kindje is vanaf nu levensvatbaar! Uiteraard is je kleintje nog wel het beste af in je buik! Het is nu ongeveer 30 cm lang en weegt ruim 600 gram.

Waarschijnlijk voel je je baby goed bewegen in je buik. Je kindje is in staat om prikkelingen waar te nemen. Bij het tikken op je buik zul je merken dat je kindje hiernaar toe komt en reactie terug gaat geven. Leuk, dat contact! Neem hier af en toe een momentje voor, ook praten tegen je kindje is goed voor de band.

Je baarmoeder is nu zo groot als een voetbal en is boven je navel uit gegroeid. Je zult merken dat hij soms wat in de weg begint te zitten!

Tip: Bespreek tijdig je wensen rondom je zwangerschapsverlof met je werkgever. Je mag vanaf 6 weken voor je uitgerekende datum met zwangerschapsverlof. In totaal heb je recht op minstens 16 weken verlof, waarvan minstens 10 weken bevallingsverlof. Partners hebben recht op 1 week (betaald) bevallingsverlof na de bevalling, en een aanvullende 5 weken verlof (via het UWV) die binnen 6 maanden na de geboorte opgenomen dient te worden.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523