Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 26: Geboorteplan
Je kindje is nu zo groot als een aubergine en weegt ruim 800 gram. De longen ontwikkelen zich verder en de ontwikkeling van de hersenen gaat razendsnel.
Het donslaagje op de huid begint zijn functie te verliezen. Er begint een vetlaagje te ontstaan waarmee je kindje zichzelf goed kan warm houden. De haartjes zullen daarom in de komende periode langzaam uitvallen. Sommige kindjes worden geboren met een restje donshaartjes. Deze verdwijnen vanzelf.

Hebben jullie al een leuke en passende naam gevonden voor jullie kindje? Er zijn zoveel namen in veel verschillende stijlen. Elke ouder heeft vaak dezelfde twijfels: ”Kiezen we wel de goede naam?”. Maak allebei lijstjes met namen die je leuk vindt, en bekijk dan samen of jullie er uit kunnen komen. Neem hier vooral de tijd voor! Er zijn staan ook veel babynamen-lijsten op internet, voor als je nog wat inspiratie nodig hebt.

Er zijn verschillende plaatsen waar je kunt bevallen. Heb je jezelf hier al in verdiept? Je kunt thuis bevallen in je bed, in bad of op de baarkruk. Hierbij begeleidt je verloskundige de bevalling samen met de kraamverzorgende. Je kunt er ook voor kiezen om samen met je verloskundige en de kraamverzorgende naar het ziekenhuis te gaan voor de bevalling. Als er medische redenen zijn om in het ziekenhuis te bevallen, beval je onder begeleiding van het ziekenhuispersoneel. De kraamverzorgende zal bij je thuis het kraambed komen verzorgen.

Tip: Heb je al nagedacht over je wensen tijdens de bevalling? Waar je wilt bevallen, wie erbij mag zijn, of en welke pijnstilling je wilt, en zo nog meer. Schrijf ze op in een geboorteplan en bespreek je wensen met je verloskundige.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523