Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 27: Slapen met een buikje
Je kindje groeit nu ongeveer 100 gram in één week tijd! Qua lengte groeit hij of zij niet meer zo snel, maar het gewicht mag nog wel verviervoudigen.
Je kindje begint met ademhalingsoefeningen en ademt zo kleine hoeveelheden vruchtwater in en uit. De longen worden zo langzaam geopend en worden klaargemaakt voor het echte werk. Zodra het kindje geboren is, is de zelfstandige ademhaling van levensbelang. Tot die tijd gaat de zuurstoftoevoer via de placenta en de navelstreng.

Slapen met een zwangerschapsbuik wordt steeds moeilijker. Sliep je voorheen op je buik, dan moet je nu op je rug of op je zij gaan liggen omdat je buik anders in de weg zit. Door de druk op je blaas krijg je vooral in de nacht meer aandrang om te gaan plassen. Je wordt vaker wakker, en dat terwijl je je slaap zo hard nodig hebt. Doe gerust een extra dutje overdag als dat nodig is.

Je baarmoeder is zich al aan het voorbereiden op de bevalling en aan het oefenen voor de weeën. We noemen dit samentrekken van de baarmoeder 'harde buiken'. Heb je vaak en veel last van harde buiken, neem dan wat meer rustmomentjes gedurende de dag.

Tip: Hoe staat het ervoor met de babykamer? Heb je alles al klaar staan of moet je nog beginnen met inrichten? Maak gebruik van verf op natuurlijke basis, en vermijd het inademen van verfdampen tijdens het schilderen.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523