Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 28: Intake van de kraamzorg
Je kindje is nu zo groot als een kokosnoot en weegt ruim 1.000 gram. Het kan nu knipperen met zijn oogjes, en tijdens het wakker zijn zullen de oogjes ook open zijn.
De botjes van je kindje worden steeds sterker. Op veel plaatsen blijft nog wel kraakbeen zitten, zodat het lijfje en vooral het hoofdje straks zacht genoeg is om door het geboortekanaal te kunnen.

Je zit nu in de 7e maand van je zwangerschap en je bent in het derde en laatste trimester beland. Waar je in het tweede trimester waarschijnlijk weinig kwaaltjes had, zal het in het derde trimester lichamelijk zwaarder worden. Je buik groeit gestaag door en komt af en toe in de weg te zitten: Bukken gaat moeizamer, opstaan is zwaarder. Lang staan vraagt veel van je rug en bekken. Het is niet erg om vanaf nu wat meer rust te nemen.

Rond de 31e week van je zwangerschap kom iemand van PuurGeluk Kraamzorg bij jou thuis voor een intakegesprek. Zij zal je uitleg geven over de kraamzorg en kan eventueel samen met jou even naar babykamer of babyuitzet kijken.

Tip: Ga wat vaker even op een stoel zitten, deze korte rustmomentjes helpen je de dag door.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523