Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 30: Nesteldrang
Je kindje beweegt veel, waarschijnlijk voel je de hele dag door vele schopjes in je buik. Probeer maar eens met je kindje te spelen. Wrijf met je handen over je buik en laat je kindje naar je hand toekomen. Lukt het niet meteen? Probeer dan helemaal te ontspannen en leg je hand rustig op aan de zijkant of bovenkant van je buik.
De donshaartjes op het lijfje van je baby beginnen los te laten. Het kindje heeft een vetlaagje opgebouwd waardoor het zichzelf goed op temperatuur kan houden. De losgelaten donshaartjes komen terecht in het vruchtwater. Je kindje zal deze opdrinken, en op deze manier beginnen de darmen aan hun eerste werkje.

De hersenen van je kindje maken een flinke groeispurt door. Misschien een beetje een vreemd idee nu jij net alles begint te vergeten en een slechte concentratie hebt.
‘Zwangerschapsdementie’ is een veel voorkomende zwangerschapskwaal veroorzaakt door minder slaap en meer hormonen.

De hele dag met de stofzuiger en poetsdoek in de weer? Of de hele week op zoek naar koopjes? Welkom in de wereld van nesteldrang. Je wilt onbewust alles klaar hebben staan voor de geboorte van je kindje. Alles moet schoon en in orde zijn. Laat de poetsdrang je overkomen maar let tijdens de koopjesdrang wel op je portemonnee!

Tip: Poets niet met chemische schoonmaakmiddelen, dit is beter voor jezelf en je kindje.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523