Zwangerschapskalender

Bekijk je zwangerschap van week tot week!

Zwangerschapskalender
Week 32: De natuur doet zijn werk
Je kindje is nu zo groot als een kool weegt nu ruim anderhalve kilo. Dit gewicht gaat in de komende weken nog verdubbelen! De kleur van het huidje van je kleintje verandert van doorzichtig roze naar ondoorzichtig roze. Je kindje krijgt steeds minder ruimte in je buik, en zal steeds vaker met het hoofdje naar beneden gaan liggen. Dat kun je misschien wel merken doordat het met de beentjes tegen je ribben aan duwt, en met het hoofdje tegen je bekkenbodemspieren ligt. Doet het je pijn, ga dan even rustig zitten of liggen en probeer je kleintje een beetje te laten draaien.

De kleur van je tepels kan veranderen in een donkerdere kleur. Dit heeft de natuur zo bedacht, je kindje kan op deze manier na de geboorte de borst makkelijker vinden om aan te drinken. Je baarmoeder groeit en groeit en gaat tegen je longen en maagdarmstelsel drukken.
Het kan zijn dat je hierdoor wat kortademig wordt. Een paar keer goed en diep ademhaling helpt hierbij.

Tip: Ben je al verrast met een babyshower? Dit is een opkomend fenomeen in Nederland, overgewaaid uit Amerika. Vriendinnen verrassen je met leuke spelletjes en cadeautjes ter voorbereiding op je moederschap.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523